tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naistenpäivä on myös miestenpäivä!

Aivan aluksi haluan toivottaa kaikille maailman ihmisille hyvää naistenpäivää!

Mielestäni tämä päivä on kaikkien yhteinen päivä korostaa miesten ja naisten sekä kaikkien seksuaalisten suuntauksien välistä tasa-arvoa. Jokainen meistä saa kokea olevansa mies tai nainen, tai halujensa mukaan yhdistellä niiden väliltä omaa seksuaalisuuttaan juuri niin kuin itse tahtovat.

Minusta olisikin upeaa, että myös me miehet toivottaisimme toisillemme hyvää naistenpäivää. Itse ainakin vilpittömästi olen tästä päivästä onnellinen myös itseni kannalta. Me kaikki hyödymme lisääntyvästä tasa-arvosta.

Kuten olen tässä blogissa muutaman kerran jo ottanut kantaa minuun kohdistuneeseen syrjintään häiden valmistelussa. Tällä en siis tarkoita puolisoni syrjintää, vaan järjestelmäämme, joka näkee ja korostaa naisten roolia naimisiin menijöinä. Tässä ahdasmielisessä stereotypia-ajattelussa miehet nähdään helposti vain taakkana häiden valmistelussa tai heitä kohdellaan syrjivästi ajatellen, ettei naimisiin menoon liittyvät asiat heitä kiinnostaisi.

Eilen saimme hyvää ja tasa-arvoista palvelua koruliikkeessä, vaikka vihkisormus perinteisesti tuleekin vain naisen sormeen. Totta kai minäkin voisin ostaa itselleni vihkisormuksen kukaan ei sitä estäisi, mutta minulle vihkisormus E:n sormessa on ennen kaikkea meidän yhteinen sormuksemme. Se että se on E:n sormessa, ei siis ole minulta pois.

Tasa-arvo on meidän kaikkien yhteinen asia. Se että minä haluan pitää hääblogia ja ottaa vastuuta häittemme järjestelystä, on minulle tärkeä asia. Aivan samalla tavalla haluan tulevaisuudessa kantaa vastuuni niissä asioissa, mitkä yhteiskunnassamme ovat liiaksi tällä hetkellä naisten harteilla. Näitä ovat muuan muassa perhevapaiden pitämiset. Se että miehet viettäisivät enemmän perhevapaita lisäisi minun tasa-arvoani vanhempana ja parantaisi naisten tasa-arvoa työmarkkinoilla.

Haluan, että jokainen mies voi tulevaisuudessa olla valitsemassa hääkakkua aivan samalla tavalla kuin uskomme naisten siihen pystyvän. Haluan myös, että mies voi viedä lapsen neuvolaan ilman, että kysytään missäs se äiti on.

Liian usein ajattelemme naistenpäivää vain naistenpäivänä. Poliitikot ja etujärjestöt onnittelevat vain naisia naistenpäivänä ja korostavat lasikattojen rikkojia. Se on aivan oikein ja hyvä asia, mutta aivan samalla tavalla minun hääblogini vapauttaa naisia häihin liittyvistä stereotypioista ja rikkoo lasikattoja muille miehille olla omien häidensä herroja.

Näihin sanoihin haluan toivottaa kaikille todella hyvää naistenpäivää. On ihanaa olla mies, joka saa järjestää häitä.

1 kommentti:

  1. *Haluaisin korjata tasa-arvoa kaikkien sukupuolisten suuntausten välillä seksuaalinen suuntaus olkoon oma lukunsa jokaisen sukupuolen ja yksilön kohdalla. Hyvää naistenpäivää ja jatka bloggaamista,loistavaa sanailua:)

    VastaaPoista