perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kutsut ovat saapuneet painosta!

Saimme kutsut painosta tällä viikolla. Eilen taittelin kutsuja varten infokirjeitä läjään ja tänään olen päivittänyt exceliin vieraslistaan kaikkien kutsuttavien osoitteita. Apuna käytin Fonectaa, josta yhdellä eurolla saa 100 hakua.

Yllättävän moni vaikuttaa suojanneen yksityisyyttään niin, ettei osoite näy julkisesti numerotiedustelussa. Uskovatkohan he joihin salaliittoteorioihin? Ainakin vaikeuttaa hääparin työtä aivan helvetisti ja yllätys menee pilalle, kun pitää kysyä sitä esimerkiksi tekstiviestillä.

Hääkutsuumme tulee virallinen kutsu ja sen liitteeksi kolmisivuinen ohjeistus, joka sisältää muun muassa ohjeet hääpaikalle saapumiseen, majoitukseen ja moneen muuhun käytännön asiaan. Infokirjeessä on myös hieno kartta, josta vieras näkee kirkon, juhlapaikan ja yhteystyöhotellin sijoittumisen maantieteellisesti.Pientä esimakua kutsustamme. 

Koska kutsuja lähtee yhteensä 60 kappaletta on infosivuja yhteensä 120 kpl. Niitä ei ole 180 kpl, koska tulostin yliopistolla Canonin kopiokoneella infokirjeen kaksipuoleisena. Säästimme paljon rahaa sillä, että yliopisto sponssasi häitämme tietämättään. Meillä molemmilla on satoja tulosteita käyttämättä yliopiston tunnuksillamme, emmekä enää tarvitse niitä, koska olemme valmistumassa.

Kuvassa infokirjeitä. Hirveä homma taitella näitä!


Kopiokone lauloi aika kauan. En tiedä olisiko siinä ollut asetus, jolla se olisi nitonut ne valmiiksi. Nyt minä olen siis ensin nitonut ne ja sen jälkeen taiteillut kauniisti kaksinkerroin, että ne mahtuvat hääkutsujen mukana tulleisiin kirjekuoriin. 

Yliopiston suuri ja mahtava Canon kopiokone!
E haki puolestaan 40 kappaletta postimerkkejä, jotka maksavat nykyään 1,20 € kappale. Kallista puuhaa. Onneksi ystävämme S keksi toissa päivänä, ettei ainakaan hänelle tarvitse kutsua tuoda postin toimesta, vaan voi kiikuttaa ihan itse, naapurissa kun asuu. Säästämme paljon rahaa ystävämme S:n ansiosta. Voimme viedä monta kutsua itse kutsuttavien postiluukkuun tai antaa ne heille fyysisesti. MAALAISJÄRKI!

Kun E selviytyy graduahdistuksestaan, hän on luvannut alkaa kirjoittamaan kirjeisiin nimiä ja osoitteita. Tämä työ on tarkoitus saada hoidetuksi niin, että kutsut olisivat maanantaina Postissa. Minulla on niin järkyttävän huono käsiala, että on parempi, että E hoitaa sen. Muutenkin hyvä homma, että saadaan E:llekin jotain tekemistä häihin liittyen.

Hääkutsujen rajaamisessa etikettinähän on sukulaiset ja hääparin ystävät. Perinteisesti vain yhdessä asuvat, kihloissa ja naimissa olevat saavat perhekutsun ja muut henkilökohtaisen kutsun. Poikkeuksena tähän voidaan sanoa työ- ja harrastekaverit, joiden osalta ei ole tarkoituksenmukaista kutsua esimerkiksi heidän puolisoitaan. Lopulta hääpari kuitenkin itse päättää keitä haluaa kutsua.


2 kommenttia:

  1. Moikka! Ne hääosoitteetkin saa näppärästi tulostettua suoraan kuoriin. Wordiin vain listaa ja sivunvaihdot ja tulostuskooksi kirjekuoren mitat. Sitten tuohon samaiseen koneeseen laittaa kuoret ohisyöttöaukkoon ja laittaa mitat koneeseen. Parilla kuorella kannattaa testata ensin. Ja sitten tallentaa osoitelista hyvin kiitoskortteja varten. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki. Mutta käsinkirjoitettu on henkilökohtaisempi ja mun ei tartte sitä tehdä. :D

      Poista