keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Häämatkahumua!

Olen viime päivinä googlaillut ahkerasti todennäköistä häämatkakohdettamme Torontoa ja Ontarion provinssia. Haluaisimme matkalla kokea suurkaupungin melskettä Torontossa, mutta myös vuokrata auton ja asua mökissä järvenrannalla kalastellen. Autolla pääsisi myös helposti must-see-turistikohteisiin eli esimerkiksi Niagara Fallsille.

Mutta kaikkein vaikeinta on suunnitella itse matkaa! Yritän hahmottaa Etelä-Ontariota Google mapsista ja saada selkoa välimatkoista. Parisataa kilometriä ei ole matka eikä mikään esim. Niagara Fallsia katsomaan, mutta Torontoon olisi kiva olla lyhyempi matka.

Toisaalta voisimme tehdä niin, että olisimme ensin Torontossa muutamia päiviä tai viikon ja sitten toisen viikon jossain pöndellä auton kanssa.

Ajankohdan valitseminen on vähintään yhtä vaikeaa, kuin matkan geografisten ongelmien selvittäminen. Olemme molemmat valmistumassa maistereiksi nyt keväällä ja alamme etsiä töitä. Todella vaikea suunnitella milloin menisi häämatkalla, kun ei tiedä missä on töissä ja saako lomaa.

Toisaalta tuskin työnantajalle on hirveän vaikeaa antaa kahta viikkoa palkatonta lomaa tärkeää matkaa varten. Suurin ongelma on kuitenkin se, että miten itse kehtaa pyytää heti alkuun häiden suunnittelulomaa häitä edeltävälle viikolle ja myöhemmin ehkä syksyllä häämatkaa varten. Häämatkallekaan nyt kannata ihan pidennetyksi viikonlopuksi lähteä.

Yhtä lailla olen miettinyt, että häät ja häämatka ovat vain kerran elämässä, tai ainakin pitäisi olla, joten nyt voi nyt aivan hyvin olla itsekäs.

Miten suunnittelen matkan ja miten suunnittelen aikataulutuksen? Millään ei jaksaisi mennä häämatkalle heti häiden jälkeenkään. Todella vaikeaa! E:stäkään ei ole juuri nyt apua, kun hän kirjoittaa gradua ja hän on myös huono suunnissa ja välimatkoissa.
Airbnb:stä löytyy paljon mökkejä! 

Toronto näyttää kivalta! (free use) 
1 kommentti:

  1. Mahtava kohde!
    Torontossa käyneenä suosittelen puolen päivää vievään reissua Toronto Island-saarirykelmään. (Lauttoja kulkee koko ajan ja jo lauttamatka on kokemus) Pilvenpiirtäjistä ja CN-towerista saa tuolla parhaat kuvat ja toisaalta kävely/piknik tuovat sopivaa vastapainoa kaupungin sykkeelle. Suosittelen Torontoa lämpimästi!

    VastaaPoista