maanantai 16. toukokuuta 2016

Viraalikokemus keskellä saketin sovitusta!

Viime perjantaina tapasin bestmanini Helsingissä. Olimme menossa sovittamaan Frakkipalvelu Namiin saketteja. Aivan aluksi on pakko sanoa, että heidän kanssaan palvelu sujui alusta asti hienosti!

Päätin käyttää Namin palveluita saatuani fabo-ystävältä paikasta suosituksen. Valintaani vaikutti hinta, hyvä ajanvarausjärjestelmä ja se, että yhtiö on opiskelijoiden perustama. Sieltä sai myös opiskelija-alennusta.

No ennen kuin alan kertoa enempää saketin sovituksesta niin haluan kertoa toisen tarinan. Juuri kun olimme saapuneet Namiin, puhelimeni alkoi jatkuvasti taskussa täristä. Sain sähköposteja. En kiinnittänyt niihin huomiota, mutta sitten sain tutultani viestin jossa hän kertoi, että blogini eräs teksti on päässyt Häät 2016 -ryhmän vihakanojen nokittavaksi.

Heidän vihansa liittyi tähän yli kuukauden vanhaan kirjoitukseeni, jossa olin käsitellyt Häät 2016 -ryhmän erästä päivitystä ja jakanut sen pohjalta elämänneuvoja. Häät 2016-ryhmän ääriainessiipi oli suuttunut minulle siitä, että olin julkaissut blogissani kuvakaappauksen erään naisen häiden peruuntumis -avautumisesta, jonka hän itse oli julkaissut ryhmän 5000 jäsenelle. Näiden suuttuneiden mukaan olin rikkonut ryhmän sääntöjä ja henkeä, koska ryhmä on suljettu, niin asiat mitä ryhmässä tapahtuvat ovat heidän mukaansa luottamuksellisia näiden 5000 jäsenen kesken.

Itse en ole edes ryhmän jäsen, joten en koe rikkoneeni tai koskaan sitoutuneeni mihinkään eettisiin sääntöihin. Lisäksi kun olin kuvasta sutannut häärukkaset saaneen henkilön nimen ja muut tiedot, en ole syyllistynyt yhtään mihinkään. Lisäksi jos nettiin kirjoittaa omalla nimellä jotain on turha ajatella, että se olisi jotenkin yksityistä. Lisäksi kun en ole missään vaiheessa paljastanut kenenkään nimeä, en ole voinut loukata ketään ihmistä yksilönä.

Vaikuttaakin enemmän, että ryhmässä suututtiin, koska jotkut näkevät ryhmän jonkin asteisena kollektiivina tai sisaruskuntana, jossa petturit  poltetaan roviolla. No Häät 2016 -ryhmän 5000 jäsenestä 4000 kävi muutaman tunnin sisällä lukemassa blogiani. Kiitos tästä viraalikokemuksesta! Sain myös blogiini kymmenkunta kommenttia. Sähköposti lauloi kokoajan ja facebookissani monet nauroivat, tsemppasivat ja saivat hyvät naurut tapahtuneesta. Popcornit olivat niin sanotusti monilla esilllä!

Kuvakaappaus perjantai ilta-päivältä. Illan aikana kävijämäärä rikkoi 4000 rajan.

Lisäksi Häät 2016 -ryhmässä keskustelu kävi kiivaana. Minun epäiltiin elävän seksin puutteessa ja sama henkilö epäili myös, että kakkani olisi todella kovaa. Oudointa oli, että tämä kakkakovana-morsian on ollut minun kanssasi samassa lukiossa ja kaksi vuotta samassa isoskoulutuksessa. Varmaan ei tajunnut, että tunnemme. Heheh. Noloa hänelle.

Aika monet hääsiskot ylipäätään jollakin tavalla yhdistivät blogini ja käytökseni siihen, että se olisi E:n (morsiameni) vika. Kommenteista korostui sellainen ajattelumaailma, että E ei ole pitänyt minusta seksuaalisesti huolta, mutta myös että hänen kuuluisi vahtia minun blogia ja someani. Häät 2016 -ryhmän ääriaineksen mukaan siis, jos mies on kusipää tai tekee jotain tyhmää, niin se on vaimon vika.
Lisää kuvakaappauksia salaisesta ryhmästä Häät 2016 :)


Feministinä en voi hyväksyä edellä olevaa ajattelutapaa. Minusta jokainen on vastuussa omista huonoista puolistaan. On aivan pöyristyttävää ajatella, että jos minä kirjoitan blogin, joka suututtaa parikymmentä häähullua, että se olisi E:n vika. Blogini oli provosoiva, mutta siinä ei ollut mitään henkilökohtaista ketään kohtaan. Jos siis loukkaannuit uskon, että tein sinulle ennemminkin palveluksen, koska nyt tajuat, että sinne someen ei kannata julkaista ihan mitä tahansa (kuten huomenlahja -kuvaa vyötärömakkaroista). Aivan kuten eräs kommentoija blogissani sanoi: Parisuhde on tärkeintä, eikä häät. Jos jollekin häät ovat tärkeämmät kuin parisuhde, niin sitten on ajattelumaailmassa jotain vikaa.

Lopulta haluan todeta kaikille häät 2016 -ryhmän jäsenille, että suurin osa teistä on hyviä ihmisiä ja jaatte tärkeää tietoa eteenpäin toisillenne. Kaikissa ryhmissä on pari mätää munaa ja se kuuluu ihmisyyteen. Tiedän, että teitä hyviä ihmisiä on 99 % ryhmän jäsenistä, koska yli 4000 kävi lukemassa blogini 5000 jäsenestä ja vain kymmenkunta kommentoitsi kakkajuttuja. Pidetään vasemman käden nimettömät korkealla :)

Kerron sakettikokemuksista seuraavassa blogissa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti