perjantai 15. huhtikuuta 2016

Älkää menkö naimisiin jos puolisoa ei kiinnosta!

Olen jonkin aikaa seurannut huvittuneena, mutta myös kauhuissani Häät 2016 ryhmää Facebookissa. Aivan järkyttävä ryhmä! Toki siellä on paljon hyödyllistäkin juoruilua ja vinkkejä, mutta suurimmaksi osaksi taitaa olla sulhasten haukkumisalusta. Tyylillä:

"Onko teidänkin miehet sillee, ettei niitä kiinnosta?"

Päivityksen alla on sitten tuhat kommenttia ja tsiljoona tykkäystä. Kommenteissa sanotaan, että joo ei ainakaan meidän ukkoa kiinnosta tai, että ukko sanoo ettei kiinnosta, mutta yhtäkkiä se sanookin ettei tahdo häävalssiksi Kotiteollisuutta vaan Mokomaa.

VOI TSIISUS!  Kannattaa vaihtaa välillä paitaa niin ei tule niin pahat rusketusraidat! (WHITETRASH ONKO NIITÄ OIKEASTI SUOMESSA?!?!?)

NO joka tapauksessa annan nyt kaikille naimisiin haluaville ilmaisen vinkin: Kysy puolisoltasi haluaako hän naimisiin ja pitää häät. Jos hän ei halua ja sinä haluat niin mieti, että onko se sinulle tärkeää ja jos on niin jätä se.

En ymmärrä mitä järkeä on laittaa monta tonnia rahaa häihin, mikä ei kiinnosta paskaakaan puolisoa. Surullisinta on lukea siitä, kuin häät on joillekin jokin helvetin harrastus. Tuolla häät ryhmässä suurin osa on muuttanut profiilikuvikseen, jonkun poseerauksen missä esittelevät sormustaan. Vitun hääharrastelijat. Naimisiinmeno on perinne eikä mikään vitun harrastus. Ei se tottakai tarkoita, etteikö saisi olla hauskaa, kun unelmoi häistään, mutta jos huomaat unelmoimasi häistäsi yksin, niin sitten ei kannata mennä naimisiin.

Katsokaa nyt tätäkin ihmistä (naista). Surullinen tarina, mutta oikeasti!


Kommenteissa selviää, että mies on pidempään ollut sanomatta, että ei halua naimisiin, koska nainen oli kuulemma niin onnellinen, niin ei ole halunnut pilata naisen iloa. Ryhmän jäsenet suosittelevat terapiaa, että häät pelastuisi. 

En suosittele ylipäätään tätä ryhmää kenellekään. Naimisiinmeno on sitä varten, että saa tehdä lapsia joutumatta helvettiin (vitsi), ei sitä varten että voi tehdä siitä elämän tehtävänsä. 

Surullista, että häiden järjestely on yhteiskunnassamme niin naissukupuoleen keskittynyttä. Siitä on haittaa kaikille. Tasa-arvo tarvitaan lisää. Eli miehet jos naimisiinmeno kiinnostaa niin ottakaa vastuuta. Jos ei kiinnosta niin ei tartte, mutta sanokaa se puolisoillenne. 

Ohje häistä unelmoivalle:

1. KYSY - haluaako puolisosi naimisiin? (EI 10 pistettä / Kyllä 0)
2. OSALLISTA - haluaako puolisosi osallistua häihinne? (EI 10 pistettä / Kyllä 0)
3. FIFTY FIFTY - jakakaa vastuut, jos ette onnistu tässä älkää menkö naimisiin. (Onnistuiko? Ei 10 pistettä / Kyllä 0 )

Jos sait testistä yli 1 pistettä älä mene naimisiin. Eläkää avoliitossa ja pitäkää kirjaa tavaroistanne, että on helppo erota, kun se koittaa. 

13 kommenttia:

 1. Vähän kyseenalaistan kopioida toisen henkilökohtaisia juttuja tänne hääblogin puolelle. Häät 2016 -ryhmä on suljettu ryhmä, eikä kenenkään henkilökohtaisia asioita tulisi levitellä julkisesti, vaikkei nimeä näykään.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvinvoivalla ja elämäänsä tyytyväisellä ihmisellä ei ole tarvetta arvostella muita saatika haukkua/provosoida julkisesti. Esim. sille omalle puolisolle voi haukkua vaikka kaikki hääryhmän jäsenet white trashiksi, mutta kannattaa miettiä, mitä julkaisee, ja kuten Anni sanoi, kopioi suljetusta ryhmästä. Ryhmä on varmasti juuri sen takia suljettu, että siellä voi ihan oikeasti puhua avoimesti myös vaikeista asioista ilman, että joutuu jonkun blogiin tai pahimmassa tapauksessa Iltalehden sivuille.

  VastaaPoista
 4. Itsehän parjaat puolisosi tekemisiä tässä blogissasi, niin en menisi hirveästi sinuna haukkumaan mitä ryhmässä keskustellaan. Otathan pään pois perseestäsi, miettisit ja katsoisit peiliin. Vaikka olet korkeasti koulutettu, olet silti yllättävän typerä. Hävettää puolestasi. Et anna mitenkään hyvää kuvaa itsestäsi tässä blogissa, tarkoituksesi on ilmeisesti olla nokkelan hauska, mutta kirjoitat aika negatiiviseen sävyyn morsiammestasi ja hänen tekemisistä. Ja ilmeisesti mitä muut ihmiset tekevät on väärin, koska se ei vastaa sinun näkemyksiäsi. Muistahan se, että meitä on moneksi ja sinun tapasi toimia ei ole se ainoa oikea. Pahoittelen sanomisiani, mutta mielestäni olet myös ansainnut ne.

  VastaaPoista
 5. Jos olet Pekka lukenut yhtään enemmän Häät 2016 -ryhmän postauksia, huomaat, että suurin osa liittyy käytännön järjestelyihin ja vinkkeihin. Suurin osa ryhmän jäsenistä on menossa naimisiin tänä vuonna ja vertaistuki on monelle erittäin tärkeää. Osa asioista on vakavempia ja osa heitetty läpällä. En usko, että morsiosikaan pitäisi siitä, että hänellä olisi pahat urheilutopin rusketusrajat, jos vaikka olkaimeton puku. :)

  VastaaPoista
 6. Sanoo mies joka yrittää saada naimisiinmenosta rahareijän..

  VastaaPoista
 7. Todella törkeää käytöstä, annat itsestäsi erittäin huonon kuvan. Toisten suljetussa ryhmässä julkaisemien tekstien kopioiminen on halpamaista. Säälittää tulevan vaimosi puolesta kun on valinnut tuollaisen tahdittoman henkilön puolisokseen joka vielä parjaa häntä täällä julkisesti. Säälittävää.

  VastaaPoista
 8. Todella väärällä asenteella kirjoittaja seurannut Häät 2016 - ryhmää ja tahallisesti halunnut ymmärtää väärin ryhmässä käytyjä keskusteluita. Kai olet huomioinut myös ne kirjoitukset jossa naiset hehkuttavat kuinka paljon he rakastavat miehiään, ja kuinka ihanasti miehet ovat myös häähumussa mukana?!

  VastaaPoista
 9. Ei taida sulhosta tulla Vuoden Hääblogi-voittajaa tämän tason kirjoituksilla...

  VastaaPoista
 10. Tämä oli mielestäni todella hyvä kirjoitus ja moni kommentoija suhtautuuu asiaan turhankin sensitiivisesti. Kirjoituksen pointti on nimenomaan kritisoida sitä, että tietyille ihmisille häät ovat vain eräänlainen naiseksi/mieheksi siirtymisen rituaali ja itsessään tärkeämpi ja isompi asia kuin avioliitto ja oikean elämänkumppanin löytäminen. Häät kestävät vain sen yhden päivän, mutta avioliitto kestää toivottavasti läpi elämän. Naimisiin ei ole 2000-luvulla kenenkään pakko mennä, eikä ketään saisi pakottaa alttarille. Nämä pitäis olla niitä ensimmäisiä asioita joista parisuhteessa keskustellaan rohkeasti ja avoimesti. Haluatko lapsia? Unelmoitko avioliitosta? Haluatko kirkkohäät? Jos toinen suhtautuu kielteisesti ja toinen myönteisesti, heittää jarruja kehiin tai välttelee aihetta, niin kyllä siinä vaiheessa hälytyskellojen pitäisi soida. Jos häät ja naimisiinmeno ovat itselle tärkeitä asioita, niin miksi tuhlata aikaansa suhteessa jota täytyisi pikkuhiljaa "muovata oikeaan suuntaan" ja "kouluttaa kumppania"? Musta kirjoitus oli ihan ok. Kirjoittaja oli kuitenkin säilyttänyt kyseisen henkilön anonymiteetin ja smudgettanut nimen. Don't shoot the messenger.

  VastaaPoista
 11. Nyt taisi Pekalla mennä vellit sekaisin.
  Mielenkiinnosta kysyn, miksi olet kyseisessä ryhmässä? Oletko tämän vuoden sulhanen? Onko sinulla sydäntä? Tunnetko myötätuntoa tai tiedätkö mitä se tarkoittaa? Onko tuleva vaimosi ylpeä kirjoituksestasi?
  "Vitun hääharrastelijat".. Jos olet niin noheva (tarkoittaa taitava/hyvä/paras) järjestämään häitä, ettet tarvitse siihen kenenkään apua, vinkkejä, iloa jakaa onnentunnetta niin tervetuloa järjestämään meidän häät niin poistun tuolta helvetin esikartanosta niin kuin annoit ymmärtää mikä paikka tuo ryhmä on ��
  Onko tuleva vaimosi tuolla ryhmässä, jos on niin miksi ja miksi sinäkin olet? Ettekö todellakaan ole yhtään vinkkiä sieltä ottanu käyttöön? Jos ette niin suosittelen että vaihdatte ammattia ja eikun hääsuunnittelioiksi.
  Onko sulla koskaan käynyt mielessä että miltä kopioimasti (todella typerä teko) tekstin kirjoittajasta, (ai niin NAISESTA, minkä todellakin toit esille) tuntuu kun hän lukee juttusi? Luuletko hän on onnellinen kun kirjoitat hänestä, onko sulla käynyt mielessä että hän saattaa olla muutenkin aika rikki ja surullinen?
  Etkö todellakaan ole KOSKAAN ENNEN törmännyt tai edes lukenut miehestä/naisesta jolla on mennyt ns pupu pöksyyn vaikka on ollut innoissaan menossa naimisiin?
  Hyvää kesää Pekka sinulle ja isolle egollesi �� Olen pahoillani tulevan vaimosi puolesta mutta uskon että hän vielä löytää miehen jolla on sydän paikoillaan, on kiltti, ystävällinen, tietää ettei loukkaa toista tarkoituksella, ei ole niin luuseri että kopio toisten juttuja, on pahoillaan jopa tuntemattoman ihmisen puolesta jos hänellä häät peruuntuu, ei ole kusipää.
  Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista