torstai 23. heinäkuuta 2015

Tuletko...

Viime syksynä olimme avopuolisoni kanssa New Yorkissa lomalla. Olin ehdottanut Brooklyn-päivän päätteeksi retkeä Coney Islandin rannoille. Ostimme kaupasta mansikoita ja tein heti säännöt selviksi, ettei mansikoita saa syödä ennen kuin pääsemme Coney Islandille. Se oli rakkaalleni hieman vaikeaa. Hän ei ehkä ajatellut asiaa samalla tavalla kuin minä. Ilman mansikoita kosiminen rannalla ei olisi niin täydellistä.

Nyt melkein vuotta myöhemmin siitä kun hän sanoi minulle tahdon, suunnittelemme häitä. Aloitin häiden valmistelun jo viime jouluna. Etsin netistä eri juhlapaikkoja ja kirkkoja. Tammikuun alussa soitin erääseen juhlapaikkaan. Juhlapaikan vuokraajan ääni muuttui huvittuneeksi, kun kerroin että suunnittelen häitä kesälle 2016 enkä vuodelle 2015. Juhlapaikan vuokraaja totesi, että kesä 2016 on vielä täysin vapaa ja tulkaa ihmeessä tutustumaan milloin vain. Sain myös kuulla mitä kaikkea vuokranhintaan kuuluu ja  että tila vuokrataan koko viikoksi!

Lähetin tammikuussa myös tämän edellä mainitun juhlapaikan sivuilla mainitulle pitopalveluyritykselle sähköpostia. Kerroin sähköpostissa, että suunnittelemme häitä kesälle 2016 ja haluaisin tietää hieman hinnoista ja erilaisista kattauksista. Lähinnä siis vain saadakseni tietoa hinnoista. Pari päivää myöhemmin pitopalveluyrittäjä soitti minulle. Minusta hän kuulosti ehkä jopa hieman vihaiselta. Hän sanoi ettei ikinä tekisi mitään suuntaa antavia tarjouksia, mutta koska olemme suunnittelemassa häitä juuri kyseessä olevaan juhlapaikkaan hän voi poiketa periaatteistaan. Sain päivää myöhemmin pitkän listan hinnoista ja erilaisista kattauksista. Hinnat yllättivät positiivisesti! Olin ajatellut ruuan maksavan noin 25 % enemmän.

Kevään ajaksi häiden järjestely ja suunnittelu hieman laantui. Kihlattuni sai soitettua haluamamme vihkikirkon kirkkoherranvirastoon kirkon varaukseen liittyen. Pienen seurakunnan internet-sivut toivat mieleen lähinnä lapsuuden, joten niiden sisältämästä infosta ei juuri ollut apua, joten oli pakko soittaa. Kirkkoherranvirastosta meille kerrottiin, että kirkon voi varata vasta marraskuussa, joka aiheutti ultimaattisen ketutuksen!

Juhannuksena pidimme alustavan hääkokouksen, jossa paikalla olivat meidän lisäksemme äitini ja kihlattuni vanhemmat. Olin valmistellut kokoukseen esityslistan ja eräänlaisen prosessikaavion. Lisäksi esityslistan liitteisiin kuuluivat: budjettilaskelma, vieraslista, karttoja ja aikaisemmin talvella pyytämäni suuntaa antava pitopalvelutarjous.  Lisäksi ystäväni oli antanut heidän häidensä juomamenikkilaskelmat ja niiden pohjalta tehdyn budjetin. Siitä oli suuri apu ja tiputti maan pinnalle, nimittäin olin itse tehnyt arvioita juomien määrästä eräällä laskurilla, jonka löysin netistä ja olin saanut lopputulokseksi 22 annosta alkoholia aikuista kohti. Niitä ei olisi kutsuttu häiksi vaan hautajaisiksi.

Kävimme ensin autolla katsomassa kirkkoa ja juhlapaikkaa. Sen jälkeen pidimme kokouksen ja se meni hyvin!

Viime tiistaina ajelimme kihlattuni ja toisen bestmanin kanssa katsomassa juhlapaikkaa sisältä. Se oli mahtava! Juuri sellainen mitä olemme halunneet. Siksi emme voineet tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa nimet vuokrasopimukseen. Sovimme, että olemme yhteydessä mikäli emme saa kirkkoa varattua samalle päivälle ja sitten vaihdamme aikaa, mutta joka tapauksessa tuolla haluamme häämme pitää. Luultavasti he remontoivat taloa talvella lisää ja siitä tulee meidän häitämme varten vieläkin viihtyisämpi paikka!

Nyt olisi suunnitelmissa pitää bestmanien ja kaason kanssa yhdessä tapaaminen tai illanvietto. Marraskuussa kun saamme kirkon varmistettua lähetämme heti Save the date -kutsut. Varsinkin kihlattuni sukulaiset Englannissa tarvitsevat tiedon hyvissä ajoin.

Seuraavassa kirjoituksessa esittelen hääpaikkamme ja  kirkon ja syitä näiden valintaan.

Pekka

1 kommentti:

  1. Eksyin tänne Häähullun haaveiluja -blogin kautta ja voit vaan kuvitella sitä hämmästyksen määrää kun ensimmäinen kuva minkä näin oli Siuntion kirkko. Kyseessä on sekä ’’kotikirkkoni’’ että tuleva vihkikirkkomme - meni hetki ennen kuin uskoin silmiäni että joku muukin on tuon ihanan kirkon löytänyt! Ei se paljoa vaatinut että omansa tunnistaa ;)

    Hauska lueskella minkälaisia suunnitelmia teillä on, ja jos on kirkon suhteen vinkkejä ja huomioita niin ne avosylin otetaan vastaan :)

    VastaaPoista